Això què és?

:: Ací podreu trobar cada setmana l'agenda cultural de tota la Ribera del Xúquer: balls i danses, esdeveniments, festes populars, literatura, mítings, música, pilota, xarrades...

dilluns, 1 de desembre de 2014

De l'1 al 7: Àlvaro, Baldo, 10.000 km i sarau suecà


~ Dilluns 1 hi hagué partida d'escala i corda en Guadassuar: Pablo II i Pepet contra Boni i Víctor. Dimarts 2 a les 19.30, «el diputat de la Ribera al Congrés», Joan Baldo Baldoví, anà a l'Alcúdia per a contestar els preguntats dels membres i simpatitzants de Compromís i aprofità per a reclamar «un finançament just per al País Valencià».

Dimecres 3 en Guadassuar tingué lloc una altra partida especial d'homenatge al millor pilotari entre 2001 i 2011, Àlvaro, que havia anunciat la seua retirada com a professional: el faurer perdé, junt amb Carlos i Santi seixanta per quaranta contra Puchol II i Jesús de Silla. El seu paisà de Morvedre resident en Alzira anà a despedir-lo com toca i li va fer una bona lloança.

~ Dijous 4 a les 19.30 la periodista sillera Laura Ballester presentà el seu llibre Lluitant contra l'oblit (Sembra, 2014) en la sala de conferències de la Casa de la Cultura de l'Alcúdia.

~ Divendres 5 també hi hagué escala i corda en el trinquet de Sueca i, en l'Espai Fuster, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs Castanyer, parlà d'Els clàssics que tornen; la literatura hui: poètiques i polítiques culturals. En Almussafes hi hagué una conferència de Míriam Revert sobre Moda ètica i consum responsable a les 19.30 en la sala de conferències del Centre Cultural. En Alzira, sessions del Club Cinema a les 20 i a les 22 hores en la Casa de la Cultura: 10.000 km, de Carlos Marqués-Marcet (2014), un romanç per a majors de dotze anys ambientat en Barna i LA, en la versió original en català; l'entrada era a tres euros (dos eurets per als Carnet Jove i jubilats). I a les 22.30, en el Centre Cultural de SollanaRafa Alarcon amollà el seu monòleg Teoria y práctica del ligue.

~ Dissabte i diumenge tingué lloc la X Fira del Comerç i dels Serveis d'Almussafes, de 10 a 19 hores en el Parc Central; l'hora de cloenda de diumenge coincidí amb la projecció de la pel·licula d'animació How to Train Your Dragon 2 (EUA, 2014), en la versió doblada al castellà. La sessió dominical de trinquet d'Alzira començà a tres quarts per a les cinc amb una primera partida de raspall (Pablo i Lorja contra Feo i Ricardet) seguida d'una d'escala i corda (León i Salva contra Victor i Jesús). I a les 6 de la vesprada, Carlet oferia la pel·lícula d'acció per a majors de dotze anys Transformers: Age of Extinction (Michael Bay, 2014), doblada al castellà, en el Teatre Giner.

~ Sueca, que quasi sempre té alguna cosa els caps de setmana, programà dissabte 6 a les 20 hores el concert Palimpsest d'Elena Garcia (contrabaix), Esteban Algora (acordió) i el paisà Ricardo Capellino (saxo), amb peces de J. Nordin, Maja Solveig K. Ratkje, J.M. Sánchez-Verdú, R. Cendo, G. Scelsi i A. Edler-Copes, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví; diumenge 7, l'espectacle de balls alencians Sarau al 1864 a càrrec de l'Escola de Danses de la Ribera, a migdia en la Plaça de l'Ajuntament; i, a les sis de la vesprada, Els músics de Bremen de Teatro La Estrella, per a tots els públics (a tres euros per cap), al Bernat i Baldoví.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

retruquen

L'himne comarcal

Bibliografia

 • El virgo de Visanteta (Bernat i Baldoví)
 • Entre naranjos (Blasco Ibáñez)
 • Los reyes mudos (Calvo Acacio)
 • Elogi del meu poble (Fuster)
 • Sàndvitx de fil-en-pua (Boro Miralles)
 • Refranyer de la Ribera (Soleriestruch)
 • L'últim roder (Josep Franco)
 • Les nits perfumades (Arinyó)
 • Ribera (Josep Lozano)
 • Alyazirat (Bernat Montagud)
 • El crim (Vicent Ortega)
 • Cubaneta meua (Arinyó/Guillem)
 • Històries i llegendes casolanes (Norbert Blasco)
 • Història de la Ribera (Tomàs Peris)
 • L'home manuscrit (Manolo Baixauli)
 • Plagis (Urbà Lozano)

Vincles patrocinats