Això què és?

:: Ací podreu trobar cada setmana l'agenda cultural de tota la Ribera del Xúquer: balls i danses, esdeveniments, festes populars, literatura, mítings, música, pilota, xarrades...

dilluns, 8 de desembre de 2014

Del 8 al 14: Gaza, les portes de Sueca, Sara i el Camí de Sant Jaume


~ Dimecres 10 a tres quarts per a les 5 hi hagué sessió doble de pilota en Guadassuar: primer, Punxa per a Guille en l'Individual de Raspall; en acabant, Miguel, Héctor i Monrabal contra Santi II, Raúl i Tomàs II per dalt corda; a les 19.45, la contacontes Almudena Francés explicà a la xicalla Un núvol al meu llit en la Biblioteca Municipal de Carcaixent. Dijous 11, el fotoperiodiste valentí David Segarra presentarà allí, a les 19.30 el seu llibre Viure, morir i nàixer a Gaza de la mà de l'editor Joan Carles Girbés; a la mateixa hora en l'Alcúdia, el paisà Miquel Migue Puig estrenà el seu llibre Els mons de Laia en la Casa de la Cultura, ben acompanyat per l'alcalde, el dolçainer del poble i Ricard Peris.

~ Divendres 12 a les 20 hores el mag Jammes (sic) Garibo oferí el seu «xou internacional de màgia» Magic Xtreme: l'entrada general al Gran Teatre valia huit euros; a preu reduït, sis eurets. A Sueca, com de normal, hi hagué doblet: a les 8 de la vesprada en l'Ateneu, Brígida Alapont presentà a Pilar Colechà Benito, autora del llibre La muralla i portes de Sueca, 1838-1903; a les 11 de la nit en el CM Bernat i Baldoví, la companyia La Ferroviària representà l'obra de teatre La dona sense atributs, basada en el llibre de Carles Cortés guanyador del Premi Vall d'Albaida de Literatura Eròtica: entrades a cinc euros. En Picassent van projectar la pel·lícula espanyola La isla mínima (Alberto Rodríguez, 2014) a les 22.30 en la Casa de la Cultura: entrada a tres euros. I a les 10 de la nit en el pub Nou Mil·leni de Sollana, Jordi de Sueca soltà un sol·liloqui intitulat Qui sóc jo.


~ Dissabte 13 a les 11 i mitja del matí la Mesa pel Xúquer es reuní en sessió pública en el Museu Municipal d'Alzira per a tractar d'urgència la claudicació dels regants de la Ribera al transvasament d'aigua del nostre riu cap al sud interessat; a les 8 de la vesprada sonà el «musical de l'oest» Los siete magníficos en el Gran Teatre alzireny, amb tocadors de Sedajazz en l'apartat musical (entrada única a 5 euros); a la mateixa hora, però en un altre auditori riberenc, el Teatre Giner, es varen lliurar els VIII Premis Ciutat de Carlet.

~ Diumenge 14 a les 8 del matí eixí de la Plaça del Regne d'Alzira un cotxe (de línia) cap a la Valldigna per a fer la quarta etapa a peu de la Ruta dels Monestirs, del de Santa Maria de la Valldigna al d'Aigües Vives, i la pujada del Pas del Pobre de la Casella (ací teniu detalls i condicions); a les 9 del matí mamprené una altra excursió de de la plaça de Sant Josep de Cogullada (al costat de l'església), la ruta santjaumina del Camí de Llevant fins a l'Ermita de Sant Roc, guiada per un pelegrí: això costà nou euros per cap (cinc per als menors de deu anys), però inclogué l'almorzar en l'ermita; calia dur quebeure. El trinquet rabosot va programar sengles partides de raspall i escala i corda: a les 16.45, Pau i Marrahí, de roig, contra Pablo i Lorja, de blau; en acabant, Santi II i Carlos per a Pablo de Sella i Tomàs II. El Centre Cultural d'Almussafes projectà a les 5 de la vesprada la pel·lícula australianoalemanya d'animació Die Biene Maja (2014) en la versió doblada al castellà. I, per a tancar la setmana, a les 9 de la nit hi hagué un recital operístic d'obra de Puccini (1858-1924) en la Casa de la Cultura de Picassent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

retruquen

L'himne comarcal

Bibliografia

 • El virgo de Visanteta (Bernat i Baldoví)
 • Entre naranjos (Blasco Ibáñez)
 • Los reyes mudos (Calvo Acacio)
 • Elogi del meu poble (Fuster)
 • Sàndvitx de fil-en-pua (Boro Miralles)
 • Refranyer de la Ribera (Soleriestruch)
 • L'últim roder (Josep Franco)
 • Les nits perfumades (Arinyó)
 • Ribera (Josep Lozano)
 • Alyazirat (Bernat Montagud)
 • El crim (Vicent Ortega)
 • Cubaneta meua (Arinyó/Guillem)
 • Històries i llegendes casolanes (Norbert Blasco)
 • Història de la Ribera (Tomàs Peris)
 • L'home manuscrit (Manolo Baixauli)
 • Plagis (Urbà Lozano)

Vincles patrocinats