Això què és?

:: Ací podreu trobar cada setmana l'agenda cultural de tota la Ribera del Xúquer: balls i danses, esdeveniments, festes populars, literatura, mítings, música, pilota, xarrades...

dilluns, 16 de febrer de 2015

Del 16 al 22: Manel Arcos, Seymour Hoffman, Pepe Guia, Bonnie Tyler i...


~ Dilluns 16 hi hagueren dos partides d'escala i corda en Guadassuar: Martí II i Martí guanyaren 60 per 40 a David L. i Javi F; en acabant, Carlos II i Pepet guanyaren més justets, 60 per 55 contra Lluís de la Vega i Héctor II.

~ Dimecres 18 també hi hagué sessió doble de luxe en Guadassuar, però primer a raspall i en acabant per dalt corda: a les 16.45, Marrahí amb Brisca per a Moncho i Coeter II (quasi res, diu el diari); i a les 18.30, Soro III i Santi contra Puchol II i Jesús, curiosa pel fet que Pucholet i Santi són equip encara en competició dins el XXIV Circuit Professional, mentre que Soro III i Jesús guanyaren junts llur últim Bancaixa, l'any 2013.


~ Divendres 20, una partida de juvenils a tres quarts per a les cinc de la vesprada obrí la jornada setmanal de trinquet en l'Eusebio de Sueca, seguida d'una altra d'escala i corda amb Ferrer i Carlos contra Carlos II i Monrabal. A les 19.30, qui parava per Algemesí pogué escoltar a Manel Arcos, autor d'uns quants llibres sobre bandolerisme, en la llibreria Samaruc; els de Compromís que volgueren fer costat a la presentació oficial de Paco Salom com a etern candidat a l'alcaldia de Carcaixent, en l'auditori de Les Dominiques: Enric Morera anirà; i el Museu Municipal d'Alzira (MuMA)  inaugurà l'exposició itinerant del Museu Valencià d'Etnologia Faixa roja, faixa blava, dedicada a la pilota valenciana, amb la presència de figures com Ferrer II, Genovés, Guille, Roberto, Ribera II, Rovellet i Sarasol I (l'exposició es pogué visitar fins el 26 d'abril). Encara en l'illa del Xúquer, el Club de Cinema projectà, en versió original subtitulada en castellà, l'última pel·lícula estrenada en vida de Philip Seymour Hoffman, A Most Wanted Man (Anton Corbijn, 2014), no apta per a menors de dotze anys, en dos sessions a les 20 i a les 23 hores, per 3 eurets (2 a preu reduït). Entremig, a les 21.30, l'incombustible Josep Guia (PSAN) tornà a l'Alcúdia per a explicar Per què sóc independentista en el Sopar i Xarrades mensual del Bloc de Progrés Jaume I.

~ Dissabte 21 a les 8 de la vesprada, l'inclassificable qfestival dugué a la cantadora gal·lesa Bonnie Tyler al Gran Teatre d'Alzira (entrades entre 25 i 10 euros, depenent del lloc i de l'abonament). En l'altra capital de comarca, Sueca, la Jove Companyia d'Entrenament Actoral/ Teatre de l'Abast representà l'obra de Bertolt Brecht  L'ànima bona de Sezuan en el Centre Municipal Bernat i Baldoví per 5 eurets només.

~ I diumenge 22, el trinquet muncipal d'Alzira acollí sengles partides de la Lliga Promeses (Lluís de la Vega, Álvaro G. i Josep P. contra Salva, Javi F. i Pablo P.) i la Lliga 2 (Pablo II i Pepet per a Javi II i Víctor II), ambdós competicions patrocinades per Caixa Popular, tot s'ha de dir. Cap a la mateixa hora i a l'altra punta del poble, el sabadellenc Sergio Dalma cantà en el Gran Teatre, amb entrades a 20, 25 o 30 eurots depenent de com de propet volies sentir-lo. Per a tancar la setmana, l'actriu salmantina Puri Fariza representà Les dones d'Otel·lo en la Casa de la Cultura de Cullera a les 8 de la nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

retruquen

L'himne comarcal

Bibliografia

 • El virgo de Visanteta (Bernat i Baldoví)
 • Entre naranjos (Blasco Ibáñez)
 • Los reyes mudos (Calvo Acacio)
 • Elogi del meu poble (Fuster)
 • Sàndvitx de fil-en-pua (Boro Miralles)
 • Refranyer de la Ribera (Soleriestruch)
 • L'últim roder (Josep Franco)
 • Les nits perfumades (Arinyó)
 • Ribera (Josep Lozano)
 • Alyazirat (Bernat Montagud)
 • El crim (Vicent Ortega)
 • Cubaneta meua (Arinyó/Guillem)
 • Històries i llegendes casolanes (Norbert Blasco)
 • Història de la Ribera (Tomàs Peris)
 • L'home manuscrit (Manolo Baixauli)
 • Plagis (Urbà Lozano)

Vincles patrocinats