Això què és?

:: Ací podreu trobar cada setmana l'agenda cultural de tota la Ribera del Xúquer: balls i danses, esdeveniments, festes populars, literatura, mítings, música, pilota, xarrades...

dilluns, 23 de març de 2015

Del 23 al 29: Setmana pel Xúquer, Pucholet i Chao chochín


~ Dilluns 23 hi hagué partides en Guadassuar (Lliga Promeses a les 16.45 amb Lluís, Álvaro i Josep contra David, Rafa i Pablo, i Lliga 2 amb Javi II i Víctor II contra Giner, Sala i Jordi) i mamprené la Setmana pel Xúquer d'Alzira amb la inauguracio a les 19.30 de l'exposició fotogràfica en la sala 3 de la Casa de la Cultura (a més d'exposicions de treballs escolars sobre el riu en els centres educatius).

~ Dimecres 25, Dia de la Bici i del Riu, el Nou Trinquet de Guadassuar oferí una primera partida de raspall a les 16.45 (Tonet II i Marrahí contra Ian i Alberto) seguida d'una altra d'escala i corda que enfrontà Soro III i Fèlix als nous campions del Circuit Professional, Puchol ll i Santi: guanyaren estos últims, 60 per 50. Entremig, a les 7 tingué lloc la presentació del llibre de Vicent Cucarella El finançament valencià: de la submissió al canvi necessari en la Casa de la Cultura d'Alzira, a càrrec de l'autor i Alfons D. Gento (L'Ullal de la Vila).~ Dijous 26, a les 19.30 hi hagué una taula redona sobre el Present i futur del Xúquer en la Casa de la Cultura d'Alzira, amb Enrique Lapuente (enginyer, membre de la Xarxa per l'Aigua Pública, que parlà sobre la situació del riu i de l'Albufera), Miguel Ángel Pérez (professor d'hidràulica, sobre l'escalfament global i les conseqüències en el Xúquer) i Alfons Domínguez (expert en agricultura ecològica, sobre la contaminació i recuperació dels aqüífers) com a ponents i Graciela Ferrer (professora de la UV, membre de Xúquer Viu i candidata de Compromís) de moderadora.

~ Divendres 27 de març, dia de mercat en Sueca, hi hagué partides de la Lliga Promeses (Martí II, Martí i Sergi contra David L, Rafa i Pablo S.) i la Lliga Dos (Pablo II i Pepet per a Javi II, Víctor II i un feridor) en el trinquet Eusebio a partir de tres quarts per a les 5 de la vesprada i, en acabant, tertúlia en Ca Fuster a les 8: Damià Pons parlà sobre Miquel dels Sants Oliver i el mallorquinisme cultural i polític durant el segle XX, amb Joan Baldoví com a presentador. A la mateixa hora, en la Casa de la Cultura de Benimodo feren la presentació del llibre Estudis històrics sobre la Ribera del Xuquer producte de la XV Assemblea d'Història de la Ribera, celebrada allí en 2012; en acabant, l'historiador Bernard Vincent féu la conferència La Inquisición y los moriscos de Benimodo. A les 21.30, el Casal Jaume I de l'Alcúdia mamprené un dels seus Sopars i Xarrades amb la presència del sociòleg alacantí Lluís Català, que xarrà sobre Discursos polítics sobre la identitat territorial al País Valencià.

~ Dissabte 28, els Amics i Amigues de la Muntanya del Bloc de Progrés Jaume I eixiren a les 8 del matí de la porta de la Casa de la Cultura de l'Alcúdia cap a Vallada (la Vall de Montesa) per a pujar al Castell, al Penyó i al Tossal; caliaa portar carn, embotit o equivalent per a fer torrada a l'hora de dinar (en torradors d'una zona d'oci). Cara a la nit, Eugeni Alemany tornà a Sueca per a acompanyar a Las Reinas Magas en el seu xou Chao chochín,  un homenatge al cabaret i el teatre xinés, a les 8 en el Bernat i Baldoví (entrades a 5 euros); a la mateixa hora, l'actor madrileny Alberto Sanjuán tornà a la Ribera per enèsima volta per a amollar el seu Autorretrato de un joven capitalista español, a 5 eurets l'entrada, en la Casa de la Cultura de Picassent. A l'hora de sopar, es podia acudir a partir de les 21.30 a l'Ateneu Musical de Cullera per a fer-ho en homenatge als escriptors de la Ribera, en un acte organitzat per l'associació cultural K-lidoscopi: 20 euros el cobert, reserva prèvia al 603 50 99 54.

~ I diumenge 29 a les 10 del matí, Compromís per la Barraca pegà una camejada per l'antiga vieta de Carcaixent a Dénia (eixiren des del parc L'Estació); a més de la sessió doble de trinquet en Alzira (Autonòmic de Raspall i, la segona, Puchol II i Dani contra Santi de Silla, Santi de Finestrat i Carlos), també hi hagué doble ració de teatre infantil en Picassent a les 12 del matí i a les 6 i mitja de la vesprada: Doroti en el mundo de Oz, un musical basat en l'obra de Frank Baum. A les 19.30, la cantant cullerota Cristina Blasco tancà la II Fira Literària i Musical amb un concert d'homenatge a Chavela Vargas en la sala multiusos del Mercat de Cullera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

retruquen

L'himne comarcal

Bibliografia

 • El virgo de Visanteta (Bernat i Baldoví)
 • Entre naranjos (Blasco Ibáñez)
 • Los reyes mudos (Calvo Acacio)
 • Elogi del meu poble (Fuster)
 • Sàndvitx de fil-en-pua (Boro Miralles)
 • Refranyer de la Ribera (Soleriestruch)
 • L'últim roder (Josep Franco)
 • Les nits perfumades (Arinyó)
 • Ribera (Josep Lozano)
 • Alyazirat (Bernat Montagud)
 • El crim (Vicent Ortega)
 • Cubaneta meua (Arinyó/Guillem)
 • Històries i llegendes casolanes (Norbert Blasco)
 • Història de la Ribera (Tomàs Peris)
 • L'home manuscrit (Manolo Baixauli)
 • Plagis (Urbà Lozano)

Vincles patrocinats